Siirry suoraan sisältöön

Hinnoittelu

Valmiita kuvia voi joko linsessoida, eli ostaa yksittäiseen käyttöön kertaluontoisesti tai kuvalle voi ostaa laajan käyttöoikeuden. Lisäksi kuvan voi lunastaa täysin omaan käyttöön. Mikäli kuvapankista ei löydy sopivia, voidaan tilaajan kanssa sopia erillisestä kuvaussessiosta, jonka aikana tuotetut kuvat jäävät kokonaisuudessaan tilaajan haltuun.

  • kuvan kertakäyttö 50 eur
  • kuvan laaja käyttöoikeus 150 eur
  • kuvan täydet yksityisoikeudet alk. 500 eur
  • kuvaussessio 6-8 tuntia alk. 650 eur

Hintoihin lisätään alv.

Selitykset

Kuvan kertakäyttö

Nimensä mukaisesti kuvan kertakäyttö tarkoittaa kuvan yhtä käyttökertaa. Tämä voi olla somenosto, esite, verkkosivun kuvitus tai vastaava.

Kuvan laaja käyttöoikeus

Yleisin tapa käyttää kuvia on lunastaa kuvan laaja käyttöoikeus. Tällöin kuvaa voi rauhassa käyttää lunastushetkestä alkaen oman organisaation tarpeisiin.

Lähtökohtaisesti kuvan käyttö on rajattu vain kuvan lunastaneen orgnisaation käytössä oleviin väyliin ja kuvaa ei saa antaa kolmannen osapuolen julkaistavaksi. Tämä ei koske kuvan käyttöä lunastajan mainonnassa eri julkaisuissa.

Kuvan täydet yksityisoikeudet

Kuvan voi myös lunastaa pois kierrosta. Kun kuvan täydet yksityisoikeudet on lunastettu, ei kuvaa enää myydä muille asiakkaille ja kuvan lunastaja voi käyttää kuvaa haluamallaan tavalla. Kuvan yksityisoikeuksien lunastaminen ei poista kuvaajan oikeutta käyttää kuvaa taiteellisissa tarkoituksissa, kuten kuvakilpailut, näyttelyt sekä kuvakirjat ja vastaavat julkaisut.

Kuvan täyden yksityisoikeuden hinnoittelu riippuu paljon kuvan tasosta ja on lähtökohtaisesti aina neuvottelukysymys.

Kuvaussessio

Kuvaussessio on yksittäinen kuvauskerta, jonka sisältö on sovittu erikseen. Sessiolle sovitaan tavoitteet erikseen ja halutut kuvat tuotetaan sovitun suunnitelman mukaisesti. Lähtökohtaisesti session hinta sisältää 20 käsiteltyä kuvaa, mutta tämä raja on häilyvä ja riippuu paljon aiheesta.